Obisk predstavnikov Vlade RS v MPIK Ravne na Koroškem

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije na Koroškem 27. 9. 2023 so Mrežni podjetniški inkubator Koroška, enoto Ravne, obiskali minister za kohezijo in regionalni razvoj g. Aleksander Jevšek, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport g. Matevž Frangež, koroški poslanec Državnega zbora RS g. Jani Prednik, predsednik Obrtne zbornice Slovenije g. Blaž Cvar ter ostali predstavniki lokalnih oblasti in gospodarskih združenj.

Zagonska podjetja Dogs4motion d.o.o., Additio d.o.o. in SIM83, Miha Kadiš s.p., ki delujejo v MPIK2 Ravne, so predstavila svoje inovativne produkte in storitve. Direktorica RRA Koroška Karmen Sonjak in vodja MPIK Jure Knez pa sta osvetlila širši pomen podjetniškega inkubatorja za Koroško regijo.

Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek je ob obisku poudaril: »Veseli me, da so prostori inkubatorja polno zasedeni in da mlada, zagonska podjetja tukaj dobro uspevajo. Pomembno je, da ostanejo v regiji tudi potem, ko zrastejo in tako zagotovijo nova delovna mesta ter pomembno prispevajo k razvoju regije«.

Nekaj fotoutrinkov pa v spodnji galeriji.

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino