MPIK na podjetniško-ustvarjalnem taboru za osnovnošolce

Osnovna šola Radlje ob Dravi je 20. 10. 2023 na Remšniku organizirala ustvarjalni tabor "Daj petko", na katerem so učenci iskali rešitve za probleme iz vsakdanjega življenja s pomočjo sodobnih podjetniških orodij. Kot zunanji mentor se je tabora udeležil tudi vodja Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška Jure Knez, ki je predstavil način razvoja poslovnih idej, primere zanimivih podjetij MPIK, orodje Vitki okvir (Lean Canvas) ter pomagal učencem pri praktični uporabi vitkega okvira in prototipiranju.

Na taboru, katerega idejni vodja in koordinator je bil učitelj Boštjan Ledinek iz OŠ Radlje, je bilo prisotnih 29 učencev iz Osnovne šole Radlje ob Dravi ter še 4-ih koroških šol. Pokazali so neverjetno kreativnost, inovativnost ter zagnanost! Pri predstavitvah prototipov pa tudi zelo dobre igralske sposobnosti 😉🙂

Cilj OŠ Radlje kot tudi MPIK je, da se s podjetniškimi in ustvarjalnimi aktivnostmi nadaljuje tudi v prihodnje, ko bi se lahko skupina ali dve s svojo idejo prijavila na tekmovanja kot so POPRI, MRK, Junior Achievement in druga. Verjamemo, da so vse aktivnosti, ki spodbujajo podjetnost in inovativnost pri mladih, v današnjem času več kot zaželjene in potrebne.

V MPIK smo veseli in hvaležni, da nas je učitelj Boštjan Ledinek povabil k sodelovanju. Veselimo se takšnih in podobnih sodelovanj tudi v prihodnje!

OŠ Radlje je aktivnost organizirala v okviru razpisa SPIRIT Slovenija "JP Mladi 2023/2024".

Nekaj fotoutrinkov pa v spodnji galeriji.

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino