Med izbranimi projekti razpisov AMULET tudi član MPIK

Projekti v okviru razpisa AMULET naslavljajo tehnološke izzive s področja materialov, obenem pa prispevajo k zmanjševanju ogljičnega odtisa ter se osredotočajo na avtomobilsko industrijo, aeronavtiko, energijo in gradbeništvo.

Na drugem razpisnem roku je strokovno komisijo prepričal tudi konzorcij koroških podjetij Additio d.o.o. (tudi inkubiranec MPIK, enota Ravne na Koroškem) in Ekstera d.o.o. s projektom »ReMaREFRACT - Reuse of Magnesium-based by-products and slags for refractory materials«. Iskrene čestitke!

Več o izzivih in inovativnih rešitvah slovenskih podjetij si lahko ogledate v objavi zmagovitih predlogov, vključno s slikovitim prikazom izbranih statistik prejetih prijav. Podjetja bodo poleg finančnih sredstev (do 120.000 evrov na posamičen konzorcij) tekom razvoja rešitev deležna tudi drugih oblik podpore pri tehničnemu razvoju, z usposabljanji ipd.


Aktivnosti projekta "Podporno okolje 2023" so sofinancirane s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, javne agencije.

Logotipi_SIO-MPIK_vsi_v11_beli
Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino