16. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (16. ITTC)

ITTC je dogodek, posvečen promociji izmenjave znanja med akademskimi krogi in industrijo. Gre za dogodek za vse raziskovalce, ki želijo svoje znanje ponuditi trgu, in za podjetja, ki se zavedajo pomena prenosa znanja v svoje poslovanje. Namenjen je tudi drugim akterjem slovenskega inovacijskega okolja.

O valorizaciji znanja, eni najbolj izpostavljenih tem v evropskem in domačem inovacijskem ekosistemu, bodo na tradicionalni že 16. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij (International Technology Transfer Conference, ITTC) spregovorili predstavniki Evropske komisije (DG Research & Innovation) s strokovnjaki domačega inovacijskega ekosistema na okrogli mizi, obenem pa predstavili priporočila o:

  • načelih valorizacije znanja,
  • kodeksu upravljanja intelektualne lastnine za valorizacijo znanja in
  • kodeksu o standardizaciji.

Raziskovalne skupine z javnih raziskovalnih organizacij bodo na tekmovanju za inovacijo z največjim tržnim potencialom predstavile svoje projekte, obenem pa boste lahko prisluhnili predstavitvam strokovnih prispevkov o intelektualni lastnini in prenosu tehnologij, rezultatom uspešnih raziskovalnih projektov in izbranim temam za krepitev sodelovanja med akademskim in izobraževalnim sistemom.

Kje in kdaj?

  • Ljubljana (Grand Hotel Union Eurostars) in online
  • 11. 10. 2023 ob 9:00

Organizator: Institut Jožef Stefan

Več informacij in prijave:

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino