Trije koroški startupi uspešni na razpisu P2 2022

Razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) mladim inovativnim podjetjem omogoča pridobitev do 54.000 € nepovratnih sredstev, s katerimi financirajo razvoj produkta oz. storitve. MPIK že več let vodi specializiran program, s katerim koroškim startup-om nudi popolno podporo pri prijavi na razpis. Pomoč vključuje različne aktivnosti, od delavnice do individualnih mentoriranj s strani izkušenih mentorjev.

V letošnjem letu so se na razpis P2 z našo pomočjo prijavila 3 podjetja - vsa so bila uspešna! Gre za podjetja:

  • Drožomanija - Sourdoughmania d.o.o. (Anita Šumer),
  • Martina Marolt s.p.,
  • Samurai d.o.o. (Aljaž Fajmut).

Anita Šumer je ustanoviteljica in lastnica podjetja Drožomanija – Sourdoughmania d.o.o. Ima več kot 10 let izkušenj s peko z drožmi; leta 2016 je ustanovila Facebook skupino za peko z drožmi, ki je od takrat stalno rasla, med epidemijo pa postala senzacija. Je mojstrica peke z drožmi s 3 mednarodnimi (nagrajenimi) knjižnimi uspešnicami in delavnicami s +3000 ljudi v 10 državah. V okviru projekta za razpis P2 razvija spletne videotečaje za peko z drožmi in enovito platformo, kjer bo uporabniku preko enotnega uporabniškega računa na voljo vse za uspešno peko z drožmi.

Anita Šumer
Anita Šumer


Martina Marolt je priznana modna oblikovalka z bogatimi znanji, izkušnjami in referencami. Med drugim je od leta 2013 oblikovala oblačila za blagovno znamko Martise, leta 2021 pa je zmagala na natečaju za »Najboljši dizajn uniforme za slovenski nastop na EXPO Dubaj 2020« (SPIRIT Slovenija). Decembra 2021 je ustanovila start-up podjetje, v okviru katerega pod blagovno znamko By Martis razvija inovativna večnamenska modularna oblačila. Produkt ter vsi procesi v podjetju so naravnani trajnostno in zeleno. Vključno z načelom pravičnosti in etičnosti, ki sta v modni industriji velik problem. Martina je članica skupnosti MPIK, pred tem pa je bila tudi udeleženka projekta PONI v okviru RRA Koroška.

Martina Marolt
Martina Marolt

Aljaž Fajmut iz podjetja Samurai d.o.o. je od 2022 član MPIK, enota Slovenj Gradec. Gre za visoko inovativno podjetje s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Aljaž je bil 2 leti zaposlen v podjetju dLabs, kjer je sodeloval s podjetji kot so Transferwise (danes Wise.com) ipd. Kasneje se je podal na samostojno podjetniško pot in uspešno zasnoval globalni produkt Nightwatch, ki velja za enega bolj vidnih in uspešnih slovenskih SaaS produktov. Podjetje se je na razpis P2 prijavilo s produktom Formaviva. Gre za platformo za monetizacijo neodvisne elektronske glasbe, ki ljubiteljem glasbe nudi neposreden spletni način interakcije z neodvisnimi ustvarjalci, kjer lahko poleg poslušanja postanejo tudi del ustvarjanja ekskluzivne glasbe.

Aljaž Fajmut
Aljaž Fajmut

Iskrene čestitke vsem!

Vse, ki s strastjo razvijate svoje podjetniške zgodbe, pa vabimo, da se prijavite na MPIK Natečaj za najboljše poslovne ideje, ki je lahko vaš prvi korak do pridobitve 54.000 € subvencije v okviru razpisa P2.

Preveri tudi, kateri so ostali prejemniki razpisa P2 2022: https://cutt.ly/YZ668bD

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino