HeritageHack 2022: Koroška vabi

Zavod ID20 v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na HeritageHack dogodek.

HeritageHack pri Zavodu ID20 in Društvu Idrija 2020 napovedujejo že tretje leto zapovrstjo. Potekal bo ONLINE prvi konec tedna v juniju, 3.-5. junij 2022.

Gre za t. i. hackathon, tekmovanje, na katerem se udeleženci v kratkem času intenzivno ukvarjajo z reševanjem določenega izziva. Ta tip dogodka se je iz sveta računalništva in programiranja preselil tudi v druge sfere – letos se bo prvič odvil izven Idrije in sicer, na Koroškem, tema HeritageHack izziva pa bo močno povezana s Pokrajinskim koroškim muzejem in Turističnim rudnikom in muzejem Podzemlje Pece.

1. Nagrada je 1.000 EUR, sledita bogati nagradi za 2. in 3. mesto. Sodeluje lahko vsak, ki ga zanima kreativnost in razvoj.

Dogodek bo obarvan z raziskovanjem kulturne dediščine na Koroškem, ki je močno povezana z Idrijo – poglobili se bomo v iskanje rešitev na področju rudnika svinca in cinka v Mežici ter železarni na Ravnah, ki je s svojo dolgoletno jeklarsko tradicijo globoko zaznamovala dušo kraja. Letošnji izzivi za vas bodo povezani s promocijo kulturne dediščine na privlačen način v okviru trajnostnega ter aktivnega turizma. Velik poudarek pa bo tudi na atraktivni predstavitvi kompleksnih jeklarskih procesov ter novih produktih, ki črpajo navdih v bogati dediščini.


Dogodek je primeren za mlade in starejše, ki razmišljajo sveže in inovativno ter vidijo potencial v ohranjanju in razvoju kulturne dediščine.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Več informacij: https://www.id20.si/heritagehack/

Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino