Podoživite praznovanje 10 obletnice MPIK z ogledom posnetka

Mrežni podjetniški inkubator Koroška je s spletnim dogodkom obeležil 10. obletnico delovanja. Prikazali smo učinke desetletnega sodelovanja na startup podjetja v Koroški regiji. Ter kaj si lahko vsi tisti, ki imate strast do podjetništva, obetate od nas v prihodnje.

Dogodek, ki je privabil okoli 100 podjetnikov, bodočih podjetnikov ter podpornikov podjetništva, inovativnosti in razvoja iz Koroške in vse Slovenije, je ponudil kup uporabnih podjetniških vsebin ter odlično zabavo, za katero je poskrbel Gašper Bergant s standup nastopom in moderiranjem.

Zgodbe podjetij, članov skupnosti MPIK, smo predstavili v premierno predvajanem promo videu. Zelo zanimiv je bil tudi pogovor z nekdanjim inkubirancem MPIK in sedaj mentorjem Tinetom Hamlerjem iz podjetja Aventa Plus.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela Lucija Štrekelj in Luka Pernek. Udeležence pa so nagovorili direktorica RRA Koroška Karmen Sonjak, župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler ter direktor SPIRIT Slovenija dr. Tomaž Kostanjevec.

Razglasili smo tudi najboljše poslovne ideje 6. MPIK Natečaja, o čemer več v nadaljevanju članka.



Rezultati 6.MPIK Natečaja

Grand finale dogodka je bila razglasitev finalistov 6. MPIK Natečaja.

Izmed vseh prijavljenih smo razglasili deset finalistov, ki imajo inovativne in tržno zanimive poslovne ideje, predvsem pa strast do tega, da jih uresničijo. Pri tem ni bilo pomembno ali je bila ideja zaenkrat samo še "v glavi" ali pa jo že dejansko uresničujejo, kajti končni cilj MPIK-a je pomoč pri nastanku novih podjetij ter njihova rast in razvoj. Ob tem pa krepitev podjetniške kulture, ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti v Koroški regiji.

Najboljše tri ideje so prejele bogate nagrade, ki so jih kot donatorji prispevala podjetja Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Tehit d.o.o., Delavska hranilnica d.d. (PE Ravne), Mkopija, Marjetica Cerjak s.p. in GOV-IS d.o.o. Poleg njih pa še občine lastnice infrastrukture MPIK in RRA Koroška.


1. mesto

Prijavitelj:

Aleš Šteharnik

Naziv ideje:

4bart4 - Luksuzni bivalni kombi


2. mesto

Prijaviteljica:

Vita Repnik

Naziv ideje:

myBamBuddy, krožniki in sklede iz bambusa


3. mesto

Prijaviteljica:

Sara Ravlan

Naziv ideje:

Dizajnini - izdelava oblačil za otroke, ki jih dizajnirajo otroci sami


Za več informacij nas lahko kontaktiraš na info@rra-koroska.si ali 059 085 190 (Jure Knez).

Aktivnosti projekta »SIO RRA Koroška 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotipi_SIO-MPIK_vsi_v10_beli
Deli  novico
Deli 
Novice po letih:
crossmenu Na vsebino