Posnetek webinarja, 21.5.2020: Moderna pisarna v oblaku

V četrtek, 21. 5. 2020, smo v MPIK izvedli webinar na temo Moderna pisarna v oblaku - osnova za učinkovito delo in sodelovanje na daljavo. Izvedela sta ga Nejc Založnik in Miha Zajc iz podjetja GOV-IS d.o.o., ki je med drugim član skupnosti MPIK.

V zadnjih mesecih se je za večino zaposlenih v pisarnah klasična pisarna preselila v njihove domove. Podjetja, ki že koristijo moderno pisarno v oblaku, so tako še bolje izkusila, da je vrednost takšne rešitve res neizmerna za učinkovito sodelovanje, komuniciranje in urejanje dokumentov.

V to trditev smo se prepričali tudi na našem webinarju. Spoznali smo skupek poslovnih aplikacij Microsoft 365, ki nudijo popolno in inteligentno rešitev za ustvarjalnost in varno sodelovanje: SharePoint, Microsoft Teams, Microsoft Forms, Microsoft Power Automate, Power BI in Power Apps.

Podrobneje je bilo predstavljeno orodje Microsoft Teams, ki predstavlja središče za skupinsko delo v Office 365. Je najboljši približek pisarne, ki omogoča enostavno in varno komuniciranje (sestanke, chate, klice, videoklice), sodelovanje z vsemi integriranimi aplikacijami Microsoft 365 in prilagoditve oz. razširitve z več kot 150 ostalimi aplikacijami.

Na koncu smo spoznali še orodji Veeam Backup, rešitev za varnostne kopije in obnovo podatkov, ter Vade Secure za zaščito pred spletnimi prevarami.


Posnetek webinarja: Moderna pisarna v oblaku - osnova za učinkovito delo in sodelovanje na daljavo


Projekt »SIO RRA Koroška 2020-22« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

logotipi_mpik_sio_vsi_v6
Deli 
crossmenu Na vsebino