Gradiva

Gradiva za tiste, ki ste na začetku podjetniške poti. Ter za tiste, ki želite svoj posel dvigniti na višjo raven.

Vitki okvir ali Lean Canvas - nepogrešljivi pomočnik pri razvoju poslovne ideje in poslovnega modela

Vitki okvir (ang. Lean Canvas) je enostavno in učinkovito orodje za načrtovanje poslovnega modela podjetja. Z njim lahko dejansko na enem listu opišemo vse bistvene gradnike poslovnega modela. Na tem mestu ti poleg predstavitve ponujamo vitki okvir v e-obliki, da lahko že danes začneš z izpolnjevanjem!

Podrobneje

Podjetniška miselnost

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj so nekateri posamezniki tako prodorni, iznajdljivi, vedno ob pravem času na pravem mestu? Morda se odgovor skriva prav v podjetniški miselnosti.

Podrobneje

Viri financiranja za podjetja

Podjetje, ki želi rasti in razvijati svoje poslovanje, se prej ali slej sooča s potrebo po dodatnih virih financiranja. Da je financiranje optimalno, se ga je potrebno lotiti premišljeno, glede na stanje, zmožnosti, potrebe in cilje posameznega podjetja.

Podrobneje

Metoda 6K – 6 ključnih vprašanj za podjetje pred prijavo na razpis

V pomoč vsem, ki želijo sami prepoznati, ali je določen razpis za njih primeren ali ne, vam v nadaljevanju predstavljamo t.i. metodo 6K. Gre za 6 ključnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden se odločite za prijavo na razpis za nepovratna ali povratna sredstva.

Podrobneje

Posnetek webinarja, 16.2.2022: Z razpisom P2 do 54.000 € za razvoj startup podjetja

Razpis P2 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij - je odlična priložnost za vsa mlada podjetja, ki razvijajo inovativne proizvode oz. storitve, s katerimi ciljajo na tuje trge.

Podrobneje

Posnetek webinarja, 18.11.2021: Prodaja na Amazonu z Nikom Venetom

Z deljenjem svoje celotne izkušnje s prodajo na Amazonu ti Nik ponuja kup praktičnih napotkov za tvoj uspeh na Amazonu.

Podrobneje

Posnetek webinarja, 2.6.2021: Kako uspeti na Kickstarterju

Kaj je potrebno za uspešno prijavo na Kickstarteju? Kako sestaviti ekipo, kako pripraviti finančni načrt, kakšno vsebino potrebujete pa do tega, kako komunicirati z donatorji.

Podrobneje

Posnetek webinarja, 22.6.2021: Podjetništvo je strast

Na dogodku z Uršo Žorž smo spoznali obe plati podjetništva, lastnosti uspešnega podjetnika ter nasvete in primere iz prakse. Ter kako vam lahko pri vstopu v svet podjetništva in realizaciji ideje pomaga MPIK Natečaj za najboljše poslovne ideje.

Podrobneje

Posnetek webinarja, 11.2.2021: Z razpisom P2 do 54.000 € za zagon podjetja

Razpis P2 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij - je odlična priložnost za vsa mlada podjetja, ki razvijajo inovativne proizvode oz. storitve, s katerimi ciljajo na tuje trge.

Podrobneje

crossmenu Na vsebino