MPIK Dogodek: Zgodbe koroških startup-ov, ki jih morate slišati


torek, 10. december 2019, ob 17. uri

MPIK1 Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec


Kolikokrat ste v zadnjem letu slišali, da se na Koroškem nič ne da? Da ni pravih pogojev? Da ni ljudi? Da se dobre zgodbe dogajajo le drugod? S tokratnim MPIK Dogodkom želimo pokazati, da temu ni čisto tako. In da kljub dejstvu, da so pogoji za uspeh velikokrat daleč od idealnih, obstaja mnogo dobrih podjetniških zgodb, ki jih je vredno predstaviti kot vzpodbudo in navdih.

K sodelovanju na okrogli mizi smo zato povabili koroška zagonska (start-up) podjetja, ki so se v zadnjih letih kalila v okviru MPIK oz. podjetniških programov RRA Koroška. Čeprav gre za zelo mlada podjetja, le-ta dokazujejo, da je tudi na Koroškem dovoljeno sanjati o velikih stvareh. Gostje bodo spregovorili o njihovi do sedaj prehojeni podjetniški poti, produktih, ki jih ponujajo, svojih vizijah in ciljih, napakah, ki so jih do sedaj naredili. In še marsičem. Pridružil se jim bo tudi Jure Knez kot predstavnik Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška.

Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanimajo pozitivne in navdihujoče podjetniške zgodbe.


Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Sodelujoči na okrogli mizi

Jana in Primož Gams,

lastnika in direktorja podjetja Dogs4motion

Podjetje Dogs4motion je konec leta 2018 v MPIK Ravne vzpostavilo prvi center za veterinarsko rehabilitacijo in hidroterapijo psov v Sloveniji. V njem z veterinarsko fizioterapijo psom izboljšujejo gibanje, poleg tega pa ponujajo on-line izobraževanja za lastnike športnih in delovnih psov. Udeležence on-line tečajev imajo praktično z vsega sveta - kot se radi pošalijo, jim manjkajo le še kupci z Antarktike  Z vzpostavitvijo centra na Koroškem so pokazali, da se ob pravi ekipi in ustreznem podpornem okolju da uspeti tudi v od centra odmaknjeni regiji, kot je Koroška.

Jana Gams in Primož Gams
Jana Gams in Primož Gams

Gašper Kumprej,

direktor in solastnik podjetja Mouzen d.o.o.

Gašper in ekipa s svojim produktom Mouzen, to je inovativna ergonomska podpora za roko pri uporabi računalniške miške in tipkovnice, rešujejo probleme, ki nastanejo zaradi ponavljajočih se obremenitev. Med drugim so dosegli izreden uspeh na platformi za množično financiranje Kickstarter, kjer so zastavljeni cilj 25.000 $ močno presegli in zbrali kar 64.000 $. Pravkar pa so kickstarter podpornikom z vsega sveta poslali prve izdelke. Podjetje je član MPIK, enota Ravne na Koroškem.

Gašper Kumprej
Gašper Kumprej

Peter Rener,

direktor in lastnik podjetja GuitarGod

Strast Petra Renerja, mladega podjetnika s Prevalj, so kitare in vse, kar je z njimi povezano. Pod blagovno znamko »Guitar God« trgu ponuja butične in posameznikovim željam prilagojene kitarske stole. Poleg stolov pa še obešala za kitare in dekorativne dodatke za kitariste. Peter je med drugim tudi zmagovalec 3. MPIK Natečaja za najboljšo poslovno idejo 2018. Letos pa se je s svojimi produkti predstavil na 30. sejmu pohištva v Ljubljani v okviru Top ideje – borza oblikovanja.

Peter Rener
Peter Rener

Matic Apat,

direktor in lastnik podjetja Snuddly d.o.o.

Podjetje razvija inovativno prenosno sušilno-hladilno kletko za pse in mačke. Rešuje problem sušenja psov in mačk po kopanju, hkrati pa ponuja hlajenje v vročih poletnih dneh. Gre za produkt z visoko dodano vrednostjo, s katerim podjetje cilja na globalni trg. Vstopa v panogo pripomočkov za hišne ljubljenčke, ki je ena izmed hitro, predvsem pa konstantno rastočih gospodarskih panog. Podjetje je član MPIK, enota Slovenj Gradec.

Matic Apat
Matic Apat

Jure Knez,

vodja Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK)

MPIK, ki deluje v okviru RRA Koroška, predstavlja podporno okolje za potencialne podjetnike in podjetja. Na eni strani v sodelovanju z občinami Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec pod ugodnimi pogoji ponuja 4.000 m2 pisarniških in proizvodnih prostorov. Na drugi strani pa vsebinske podjetniške podporne aktivnosti v obliki strokovnih delavnic, promocijskih dogodkov, mentoriranj, svetovanj ipd. Slednje so v veliki meri koristila ravno zgoraj omenjena podjetja.

Jure Knez
Jure Knez

Program dogodka, 10. 12. 2019

16:45 - 17:00 Pozdrav s kavo in pecivom
17:00 - 17:10 Nagovor župana MO Slovenj Gradec g. Tilna Kluglerja
Nagovor direktorice RRA Koroška ga. Karmen Sonjak
17:10 - 18:00 Okrogla miza s koroškimi startup-i in predstavnikom MPIK (moderator Tine Hamler, Aventa Plus d.o.o.)
18:00 - 19:00 Mreženje in debata ob prigrizku
Dogodek bosta z glasbenim nastopom popestrili varovanki Glasbenega centra Leopold Medo, Đorđe Berak s.p. Podjetje je prav tako član MPIK, enota Ravne.

Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Udeležba je BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PRIJAVA (do 9. decembra 2019).

Organizator: Mrežni podjetniški inkubator Koroška

Dodatne informacije: jure.knez@rra-koroska.si I 059 085 190


Dogodek poteka v okviru projekta »SIO RRA Koroška 2018-19«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

logotipi_mpik_sio_vsi_v6

Deli  dogodek
Deli 
crossmenu Na vsebino