MPIK Dogodek: Digitalizacija podjetij – rešitve, dobre prakse in sofinanciranje


četrtek, 21. november 2019, 8:45 - 12.00

MPIK1 Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec


Digitalizacija je danes nujna, če želi podjetje ostati konkurenčno. Potrošniki in poslovni partnerji namreč zahtevajo neprekinjeno razpoložljivost, enostaven dostop do informacij in enostavno uporabniško izkušnjo. Vedno več potrošnikov išče informacije preko mobilnih naprav in preko njih nakup tudi zaključi.

Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z DIH Slovenija, bo namenjen predstavitvi rešitev v okviru digitalizacije, ki jih lahko vpeljemo v podjetja, predstavitvi dobrih praks sodelujočih podjetij in virov financiranja, ki so namenjena podjetjem za vpeljavo digitalnega poslovanja.

V drugem delu bo potekala okrogla miza, na kateri bomo spoznali izzive in priložnosti, s katerimi se srečujejo podjetja pri spreminjanju svojega poslovanja, in prednosti, ki jih digitalizacija podjetjem prinese.


Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Z udeležbo na dogodku boste spoznali:

  • pomen digitalizacije za podjetja in najsodobnejše trende,
  • priložnosti na področju digitalizacije in kako jih izkoristiti,
  • obstoječe rešitve in dobre prakse na področju digitalizacije in komu so namenjene,
  • nepovratne finančne vire, ki so na voljo za uvedbo digitalizacije v poslovanje, in kako jih pridobiti.

Z udeležbo na dogodku boste spoznali:

  • podjetnikom in podjetjem (neglede na velikost in dejavnost, ki jo opravljajo),
  • potencialnim podjetnikom, ki so še v fazi razvoja lastne poslovne ideje.

Sodelujoča podjetja & strokovnjaki:

Primož Sevčnikar,

direktor za tehnološki razvoj pri Troia d.o.o.gs4motion

Podjetje Troia na področju digitalizacije ponuja učinkovite rešitve za operativni management. Rešitve so namenjene podjetjem, ki želijo optimizirati poslovne procese in ustvariti dodano vrednost ter s tem postati konkurenčnejša. V okviru tega razvijajo tudi lasten produkt – TROIA AR (obogatena resničnost), pri razvoju katerega sodelujejo s podjetjem ELES. Ob vstopu v Mrežni podjetniški inkubator Koroška je TROIA zaposlovala 3, danes že več kot 30 strokovnjakov.
Z nami bo Primož Sevčnikar, so-ustanovitelj in direktor za tehnološki razvoj, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju informacijskih rešitev.

Boštjan Repnik,

direktor GOV-IS d.o.o.

Podjetje GOV-IS se ukvarja z uvajanjem najnovejših rešitev in principov na področjih kibernetske varnosti, varno in zanesljivo infrastrukturo za neprekinjeno poslovanje ter rešitvami za izboljšanje uporabniške izkušnje. Gre za produkte kot so moderna pisarna v oblaku, IT infrastruktura v oblaku, nadzor in upravljanje mobilnih naprav, kibernetska varnost (varnostni pregledi, vdorni testi). Podjetje je med drugim tudi član MPIK.
Z nami bo ustanovitelj in direktor podjetja Boštjan Repnik.

Simon Pogorelčnik,

INUIT, Simon Pogorelčnik s.p.

Podjetje INUIT pomaga podjetjem pri njihovi digitalni transformaciji. Svetujejo, izobražujejo in izvajajo delavnice za krepitev njihove digitalne prisotnosti ter izvajajo vse oblike digitalnega marketinga (optimizacije spletnih strani, oglaševanje v iskalnih in socialnih omrežjih, e-mail marketing…). Med drugim za start-up podjetja kot so AirCam d.o.o., Dogs4motion…
Simon Pogorelčnik, univ. dipl. inž., je strokovnjak z več kot 25 let delovnih izkušenj s področja informatike in izobraževanja.

mag. Jure Verhovnik,

vodja področja sodelovanja s podjetji na DIH Slovenija

DIH Slovenija omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo primerov dobrih praks ter načinov pridobivanja sredstev za izvedbo ukrepov v podjetjih. Je osrednja nacionalna točka za zagotavljanje, povezovanje in podporo vseh dejavnosti, potrebnih, da se slovenski industriji omogoči digitalna preobrazba.
Mag. Jure Verhovnik na področju podpore in svetovanja podjetjem deluje že več kot 20 let. Deloval je v bančništvu, telekomunikacijah, vodil je tudi podjetniški inkubator Univerze v Mariboru.

Okroglo mizo bo moderiral Tine Hamler,

direktor in soustanovitelj podjetja Aventa Plus d.o.o.

Podjetje je svojo pot pričelo kot Koroško tehnološko startup podjetje, specializirano za razvoj inovativnih mobilnih in spletnih rešitev. Skupaj s partnerji v Veliki Britaniji podjetje razvija mobilno platformo za soustvarjanje, s pomočjo katere blagovne znamke s svojimi uporabniki validirajo ter soustvarjajo produkte in storitve prihodnosti. Podjetje je s svojimi rešitvami prisotno na vseh večjih svetovnih trgih, s poudarkom na ZDA in Veliki Britaniji.

Program dogodka, 21. 11. 2019

8:45 – 9:00Pozdrav s kavo in pecivom
9:00 – 9:10Pozdrav & uvod
9:10 – 10:25Predstavitev podjetij, njihovih rešitev in dobrih praks s področja digitalizacije:
• Primož Sevčnikar, Troia d.o.o.
• Boštjan Repnik, GOV-IS d.o.o.
• Simon Pogorelčnik, INUIT

Finančni viri za digitalizacijo podjetij:
• mag. Jure Verhovnik, DIH Slovenija
10:25 – 10:40Odmor
10:40 – 11:30Okrogla miza: Digitalizacija - izziv in priložnost za podjetja
11:30 – 12:00Mreženje in izmenjava izkušenj

Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Udeležba je BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PRIJAVA (do 19. novembra 2019).

Organizator: Mrežni podjetniški inkubator Koroška

Dodatne informacije: jure.knez@rra-koroska.si I 059 085 190


Dogodek poteka v okviru projekta »SIO RRA Koroška 2018-19«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

logotipi_mpik_sio_vsi_v6

Deli  dogodek
Deli 
crossmenu Na vsebino