MPIK delavnica: Razvoj blagovne znamke in pomen vsebinskega marketinga


četrtek, 30. januar 2020, 10:00 – 13:30

MPIK1 Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec


Marketing oz. trženje sta veliko več od oglaševanja in privlačnih vsebin, ki nas dnevno nagovarjajo k nakupu. Še posebej pri novih poslovnih izzivih, pa tudi pri že dobro utečenih poslovnih zgodbah, lahko vsebinski marketing blagovni znamki ali podjetju prinese pomembno dodano vrednost in jo izstreli iz povprečja.

Kako torej začeti in nadgraditi komunikacijo blagovne znamke, produkta ali storitve? Koga nagovarjamo in kaj želimo doseči? Kako "zapakirati" našo podjetniško zgodbo na način, ki bo koristen za potencialne stranke in zaradi katerega nam bodo bolj zaupali?

V poplavi vsakodnevnih informacij potrošnike prepriča le dodana vrednost, ki jo dobijo. In pri tem lahko odločilno vlogo igra vsebinski marketing. Glede na nakupne persone, tržne kanale in namen komunikacije v marketinškem lijaku bomo spoznali najbolj primerne tipe vsebin, ki lahko prinašajo večjo vrednost blagovni znamki na daljši rok.

Z udeležbo na dogodku boste spoznali:

  • proces kreiranja in definiranja nakupnih person kot enega od predpogojev kreiranja strategije vsebinskega marketinga,
  • osnove vsebinskega marketinga,
  • vrste marketinških vsebin in tržnih kanalov,
  • ustvarjanje dodane vrednosti za blagovno znamko.

Dogodek je namenjen:

  • podjetnikom in podjetjem (neglede na velikost in dejavnost, ki jo opravljajo),
  • potencialnim podjetnikom, ki so še v fazi razvoja lastne poslovne ideje.

Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Izvajalki

Vanja Čas,

Pippa consulting

Vanja je delala 7 let na oglaševalski agenciji Pristop kot medijski strateg, kjer je skrbela za naročnike kot so Zavarovalnica Triglav, Nova KBM, Mlekarne Celeia, Žito in kasneje Podravka, Lušt, itd. Po delu na Pristopu se je odločila za samostojno podjetniško pot in ustanovila svojo agencijo Pippa consulting, ki skrbi za kreiranje celostnih strategij blagovnih znamk. Najraje pa pomaga mladim podjetnikom pri doseganju njihovih ciljev tako na poslovnem kot na osebnem področju.

Vanja Čas
Vanja Čas

Lenka Tušar,

Ardeid

Na področju vsebinskega marketinga Lenka sodeluje z različnimi podjetji med Evropo, ZDA in Kitajsko, ki zastopajo področja od najnaprednejših IKT rešitev do vsakdanjih storitev in potrošniških produktov. V širokem spektru od poglobljenih blog objav, tehnične dokumentacije, prodajnih vsebin, člankov za objavo v tiskanih in spletnih medijih, vsebin za spletne strani idr. je ustvarila že prek 300 enot marketinških vsebin. Na podlagi jezikoslovne in kulturološke izobrazbe v kombinaciji z izkušnjami dela v tujini je v osnovi njenega dela na področju vsebinskega marketinga razumevanje različnih tipov nagovarjanja občinstva in ustrezno prilagajanje tržnih vsebin.

Lenka Tušar
Lenka Tušar

Potek dogodka, 30. 1. 2020

9:45 - 10:00 Dobro jutro s kavo in pecivom
10:00 - 10:10Predstavitev podjetniških podpornih aktivnosti v okviru RRA Koroška ter ostalih aktualnih podjetniških spodbud
10:10 - 11:45Uvodna delavnica v sklop vsebinskega marketinga, ki vas bo peljala čez proces poglabljanja v svoj produkt ali storitev ter spoznavanja svojega idealnega kupca (Vanja Čas)
11:45 - 12:00 Odmor & mreženje
12:00 - 13:30 Kaj je vsebinski marketing, zakaj je pomemben in kakšne so marketinške vsebine?
Kako nagovoriti potencialne stranke in s kakšnimi formati vsebin?
Kaj lahko naredimo z minimalnim vložkom in kako kupcu ponuditi vrednost, še preden ga prodajno nagovorimo? (Lenka Tušar)

Prijava ni več možna. Spremljajte pa naše prihodnje aktivnosti v rubriki "Aktualno".


Udeležba je BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PRIJAVA (do 28. januarja 2020).

Organizator: Mrežni podjetniški inkubator Koroška

Dodatne informacije: jure.knez@rra-koroska.si I 059 085 190


Dogodek poteka v okviru projekta »SIO RRA Koroška 2020-22«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

logotipi_mpik_sio_vsi_v6

Deli  dogodek
Deli 
crossmenu Na vsebino